Over Tierolff

 

Antoon Tierolff

 

In september 1899 startte Antoon Tierolff een muziekhandel en -uitgeverij in Roosendaal. Hij was musicus, componist en dirigent. Vanaf het begin importeerde hij muziekuitgaven, vooral uit Frankrijk, voor alle instrumenten en ook veel voor ensembles, zoals HaFa en salonorkest. Ook de handel in instrumenten en toebehoren was direct een succes in de hele regio. Tierolff's dochter Ea met haar echtgenoot Huub Vergouwen namen de zaak eind jaren twintig over en droegen op hun beurt in de jaren zestig de zaak over aan hun zoon Toon Vergouwen. Kort voor het millennium heeft de 4e generatie in de vorm van Koen Vergouwen de zaak overgenomen.

 

Intussen is zowel de uitgave van bladmuziek als de handel steeds geëvolueerd met nieuwe ontwikkelingen, echter in 2012 is noodgedwongen de beslissing genomen de muziekinstrumentenhandel per 1 maart 2013 te gaan sluiten. Sinds de afsluiting van de Markt in Roosendaal, waar Tierolff al meer dan 100 jaar gevestigd is door de Gemeente Roosendaal is het aantal (betalende) klanten drastisch teruggelopen. Ook de aanhoudende crisis, die in 2008 begonnen is, de structurele bezuinigingen van de overheid op kunst en cultuur en de steeds heftigere concurrentie via het Internet is voor Tierolff niet goed uitgepakt. Het oude pand, waar Tierolff meer dan honderd jaar gevestigd was op de Markt 90 & 92 zijn verkocht en de uitgeverij van Tierolff is sinds 1 september 2013 op de Belder 25 in Roosendaal doorgegaan. Vanuit daar gaan we door met onze bladmuziekuitgeverij, de producten welke u op onze website terug vindt, en onze webshop www.snarenshop.nl hèt adres voor alle gitaristen en bassisten voor al hun gitaar accessoires!

 

De uitgeverij Tierolff Muziekcentrale bestaat al sinds 1899, en is daarmee dus zijn 3e eeuw ingegaan! Tierolff is één van de toonaangevende blaasmuziekuitgeverijen in Europa! We zijn voornamelijk gespecialiseerd in muziek voor Harmonie- en Fanfareorkesten, welke door de website en direct mail in Nederland en België wordt verspreid. Via onze website, maar ook middels vertegenwoordigers wordt de muziek verdeeld in o.a. Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Scandinavië, Portugal, Italië, Zwitserland, Engeland, Japan, China, Singapore en de USA. Ook geeft Tierolff veel muziek uit voor klarinet-, saxofoon- en koperensembles en solo blaasinstrumenten. Je vind dit alles op deze website. Ook is er veel slagwerkmuziek bij ons uitgegeven, uiteraard ook geïmplementeerd op onze website.

 

Hedendaagse componisten uit ons fonds zijn o.a. Rob Balfoort, Willy Hautvast, Ivo Kouwenhoven, Wim Laseroms, Daniel Muck, Patrick H. Hahn, Mark Rogers, Sam Daniels, Nicholas Duron, Ton Verhiel, Wong Kah Chun, Fritz Neuböck, Harry Richards, Tomas Asanger en de inmiddels overleden Harm Evers, John Nimbly, André Waignein, Kees Vlak en Randy Beck. Maar er wordt ook veel muziek door ons vertegenwoordigd: zo leveren we veel muziek uit voor blaaskapellen,voornamelijk van uitgeverij 't Klokske Muziek.Ook wordt veel harmonie-fanfaremuziek van vele uitgeverijen van over heel de wereld, met oa. Editions Marc Reift, Warner Bros, Hal Leonard door ons snel en accuraat uitgeleverd. Sinds 2017 is er een intense samenwerking met de Japanse uitgeverij Brain Music. Tierolff distribueert hun uitgaven in Europa en zorgt ook voor de 'Europese partijen' en in Japan distribueert Brain Music de uitgaves van Tierolff.

 

Now you will be redirected to another store view according to your geo-location