Benjamin Yeo

 

Benjamin Yeo, (geboren in 1985) is een componist uit Singapore die internationaal bekend is vanwege zijn originele muziek voor harmonieorkesten. Hij begon zijn muziekstudie op zeven jarige leeftijd en speelde later trompet op de basisschool en het voortgezet onderwijs. Hij is actief in orkesten voor de blaasmuziek en speelde ook mee met vele orkesten. Ook dirigeerde hij regelmatig allerlei ensembles in Singapore. Zijn ervaring als dirigent geeft hem de mogelijkheid om met studenten van jong tot oud te werken.

Op 15-jarige leeftijd begon hij te schrijven en arrangeren voor harmonieorkesten. Sinds die tijd zijn zijn werken zowel lokaal in Singapore, maar ook ver daarbuiten gespeeld. Ook op nationale evenementen, zoals het Singapore Youth Festival Arts Presentation for Brass/Concert Band maar ook andere wedstrijden-en festivals wereldwijd. Benjamin is ook een veel gevraagd jurylid , zoals bijvoorbeeld bij het Junior Band festival in Singapore en de All Chinese Wind Band Competition in Taiwan. Hij geeft ook gastdirecties- en clinics met zowel lokale, maar ook internationale uitnodigingen.

De meeste muziek die Benjamin schreef is uitgegeven door de Amerikaanse uitgever C.L. Barnhouse, een oude en bekende uitgever uit de VS, naast Beriato Music (België) en sinds 2017 ook Tierolff uit Nederland, de laatste twee, beiden ook gerenommeerde uitgevers. In 2007 werd zijn werk “Beyond the Highlands” geselecteerd bij de “New Band Music Reading Session” tijdens de prestigieuze Midwest Clinic in Chicago, Illinois in de VS. Het jaar daarop kwam zijn tweede werk "Legend of the Ancient Hero" in de top 100, uit meer dan 800 titels uit the American Band College/Band World Magazine/Western International Band Clinic Literature List 2008–2009. Zijn lyrische stuk “As the Moon Whispers kwam ook in dezelfde top 100, maar dan in de versie van 2009-2010. Veel van zijn werken zijn opgenomen door bekende orkesten in de wereld van de blaasmuziek, zoals de Washington Winds, de Nederlandse JWF kapel, het Rundfunk Blasorchester uit Leipzig en de Gidsen uit België. Meer recentelijk won zijn compositie “Winds of Niagare” een prijs bij de “Dallas Wind Symphony Fanfare Competition”, met een wereldpremière in maart 2017in het “Morton H. Meyerson Symphony Center”

Als veelgevraagd componist, schrijft Benjamin voornamelijk in opdracht. Hij is lid van COMPASS, de societé van componisten en uitgevers uit Singapore.

Hieronder een lijst met alle werken welke Benjamin bij Tierolff heeft uitgegeven.

 

Benjamin als componist:

 

Website Benjamin Yeo >>>